
ЗАРЕЖДАНЕ...
Кои са най-важните неща при приготвянето на курбан чорба? | ||||||
| ||||||
Курбан чорба може да се приготви от телешко, пилешко и свинско. Има нещо задължително обаче за курбан чорбата. Независимо дали правите агнешка, телешка или пилешка, подправките са много важни, като абсолютно задължително е да прибавите джоджен. Другото типично нещо за курбан чорбата са пресечените яйца. Те се разбиват в отделен съд и се изсипват във врящата гозба, като добавянето им става през сито или гевгир, за да се получат "конци“ в чорбата (поради пресичането на яйцата в горещата супа). Важно е в същия момент супата да се бърка в една посока с помощта на черпак. |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (592) | 53% | ![]() |
Не (411) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg