ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кой е най-добрият начин за размразяване на риба?
Автор: Екип Sofia24.bg 17:30 / 04.12.2024Коментари (0)770
©
Всички знаем, че най-добрият вариант за консумация на каквато и да било храна е прясна и свежа. Но понякога това не е възможно и опираме до замразяването ѝ.

Ако говорим за риба, често се случва тя да бъде и продавана замразена. Или пък да си я купим прясна на някое намаление и да я замразим у дома.

От SeaChoice твърдят, че повечето риби биват замразени непосредствено след като бъдат уловени, защото по този начин хем се запазват хранителните им вещества, хем биват убити някои вредни бактерии. 

Знаете ли как правилно се размразява риба? 

Един от съветите, когато купуваме замразена риба, е да гледаме опаковката ѝ. Ако по нея има доста ледени кристали, това може да е признак, че тя е била повторно замразявана. А това може да повлияе негативно на вкуса и цялостното качество на рибата.

Най-добрият начин за размразяване

Разбира се, трябва да разполагаме с време и да сме планирали добре нещата, но е най-добре рибата да бъде размразена бавно. За целта тя трябва да прекара поне една нощ в хладилника.

Бавното размразяване на рибата в хладилника е най-добрият метод според Джон Бъроус, който е технически директор по морски дарове в Alaska Seafood Marketing Institute. Причината: контролираната и постоянна температура е ключова за запазването на качеството на рибата. Като е добре да я извадим от опаковката, в която сме я купили, и да я поставим в дълбок съд, за да не се окаже водата, която ще се отдели, разлята из целия хладилник. Освен това е добре да я покрием с фолио например, за да не замирише всичко на рибата.

За пълното размразяване на рибата в хладилника ще са нужни между 10 и 36 часа. Тук водещ фактор е размерът на рибата и дали тя е една или са няколко.

Веднъж размразена, рибата е най-добре да бъде сготвена веднага. Но ако нещо в плановете ни се обърка, може да я сложим добре затворена кутия или плик в хладилника. И трябва да я сготвим в рамките на няколко дни, пише MarthaStewart.com, цитиран от lifestyle.bg. Разбира се, невинаги разполагаме с много време, затова има и по-бърз начин за размразяване. И той е в студена вода. Отново трябва да извадим рибата от опаковката и да я поставим в найлонова торбичка, която може да бъде затворена. След това да я потапяме в студена вода, която е добре да сменим поне няколко пъти.


Още по темата: общо новини по темата: 24
11.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
06.12.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2025 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Метро 2021
Вторият мандат на Доналд Тръмп
В "Пирогов" спасиха живота на жена след инжектиране с ботокс
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията