ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Киселото зеле може да се замразява, но има тънкости | ||||||
| ||||||
Киселото зеле е не само сред любимите храни на българите, то е и много полезно, богато е на витамин А, витамин С и витамин В, калий, магнезий, желязо и цинк. Полезните свойства на киселото зеле са незаменими. Освен зелето може да се консумира и зелевия сок. Той също е много полезен. Киселото зеле трябва да се консумира в умерени количества от хора страдащи от високо кръвно и бъбречни заболявания. Традиционно киселото зеле се приготвя в края на есента. За неговото втасване се изисква време и обикновено е готово за консумация в средата на декември. Когато сложите цял бидон с кисело зеле ще имате готово кисело зеле за през целия зимен сезон. Но какво да правите, когато времето започва да се стопля, а все още имате много неизядено кисело зеле. Много домакини се питат дали киселото зеле може да се замразява. Киселото зеле може да се замразява във фризера. Хубаво е преди то да се замрази, да се нареже или да се приготвят сармите. След това се прибира в малко дози в подходящи пластмасови съдове или торбички, които да ви стигат за едно готвене. Замразеното кисело зеле трябва да е готово за употреба веднага след като са размрази. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета