ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво е необходимо за култивираното месо
Автор: Екип Sofia24.bg 15:06 / 22.08.2024Коментари (0)874
©
Компанията "Hamilton" предлага сензорни решения в процеса на производство на култивирано месо. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Култивираното месо се превръща устойчив и екологично щадящ тренд и стартъп компании вече използват тази ниша. Компанията "Hamilton" внедрява интернет на нещата при лабораторното отглеждане на месо. "Те са изработили сензори, които прецизно измерват количеството разтворен кислород и въглероден диоксид в средата, в която се отглежда това месо", обясни доц. Тодорова.

Техните стойности са ключови за създаване на идеалната среда за производство на култивирано месо и от тях зависи дали то ще бъде качествено, поясни тя. Използвайки тези сензорни технологии, процесът на производство може да се оптимизира.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията