ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какъв е цветът на прясното месо - бледорозов до розов или червен? | ||||||
| ||||||
Във фирмен магазин в Русе стоката е предимно от свинефермата на производителя. Инспекторите от Агенцията по храните започват своята проверка първо по документи. "Проверява се дали съхранението на съответния вид продукт отговаря на изискванията на нормативната база", обясни д-р Георги Дяков от ОДБХ-Русе. След като оглеждат витрините, инспекторите проверяват и местата, където се съхранява месото, както и температурата в складовите помещения. Следва и визуален оглед на стоката. "Нормалният цвят на месото е от бледорозов до розов и червен, в зависимост от коя група мускулатура е добито и какъв е видът на животното", посочи д-р Дяков. Клиентите също са наясно как да разпознават прясното месо. "Когато е по-свежо, то е по-червено, не е посиняло", каза клиент на обекта, предава bTV. За да е сигурно, че месото е качествено и в него няма забранени примеси, се взимат проби за анализ, както от страна на производителите, така и от Агенцията по храните. Ако пробите покажат отклонение от нормите, месото се унищожава. През тази година количеството на установеното в Русенска област некачествено месо е нищожно. Едва 30 килограма месни продукти са били иззети за унищожаване. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (578) | 53% | |
Не (399) | 37% | |
Не мога да преценя (110) | 10% |