ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как се приготвят пържени краставици?
Автор: Екип Sofia24.bg 20:59 / 13.08.2024Коментари (1)2536
©
Ако обичате да се наслаждавате на студена бира, но търсите нещо ново и интересно, което да я придружава, имаме идеалното предложение за вас. Представяме ви рецепта за пържени краставици – нестандартно, но изключително вкусно мезе, което ще зарадва вашите сетива и ще стане хит на следващото ви събиране с приятели.

Необходими продукти за пържени краставици

За да приготвите това изкусително мезе, ще ви трябват следните съставки:

1 прясна краставица

1 глава лук

100 грама домашна луканка

Сол на вкус

Черен пипер

Щипка чесън на прах

Пресен копър

2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне

1. Подготовка на съставките

Започнете, като измиете добре краставицата и я обелите на ленти, като оставите малки ивици от кората, които ще създадат интересен визуален ефект, напомнящ на зебра. След това поръсете краставицата с малко сол и я оставете за няколко минути, за да се отцеди излишният сок. Разрежете краставицата на две по дължина, след което я нарежете на полумесеци с дебелина около 3-4 мм, пише Actualno.com

2. Запържване на луканката

В малък тиган загрейте олиото и добавете нарязаната луканка. Запържете я до златисто от двете страни, след което я извадете и оставете настрана.

3. Пържене на краставиците и лука

В същия тиган, без да добавяте допълнително мазнина, запържете ситно нарязания лук до омекване. След като лукът е готов, добавете краставиците и ги пържете на умерен огън, като бъркате редовно с дървена лъжица, за да не загорят.

4. Финално овкусяване

Овкусете със сол, черен пипер и щипка чесън на прах. Върнете запържената луканка обратно в тигана и разбъркайте, за да се смесят всички аромати и вкусове. Оставете още няколко минути на огъня, за да се запържат леко и краставиците.

След като всичко е готово, сервирайте мезето поръсено с пресен копър за допълнителен аромат и свежест. Резултатът е едно неочаквано и вкусно мезе, което напомня на добре познатите пържени тиквички, но с интересен нов обрат. Ако търсите нещо различно, което да изненадате приятелите си на следващото събиране, тази рецепта определено ще ги впечатли. Опитайте я и се насладете на комбинацията от вкусове, която ще ви накара да се върнете за още!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.08.2024 г.
0
 
 
Ужас, това е извращение направо. Ако искат6032е да си докарате рак на дебелото черво, пържете!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията