ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как лесно да извадим, попаднала в купичката, част от черупката на яйце
Автор: Десислава Томева 15:22 / 03.10.2024Коментари (0)763
© Blagoevgrad24.bg
Яйцата са основен продукт в много кухни и често са неотменима част от нашите ястия. Те се използват в приготвянето на омлети, застройки на супи и множество сладкиши. Но какво да правим, когато малка част от черупката попадне в купичката? Вместо да се мъчим да я гоним с пръсти, има по-лесен и по-ефективен начин!

Методът с по-голямата черупка

Когато чупите яйце, можете да срещнете ситуация, в която малка част от черупката попадне в съд с яйцето. Вместо да търсите с пръсти или да се опитвате да я извадите по труден начин, просто вземете по-голямата част от черупката на яйцето и я използвайте, за да уловите малкия фрагмент. Тази техника е не само бърза, но и много ефективна.

Когато счупите яйцето, уверете се, че го правите над купичката, в която искате да го изсипете. Препоръчва се да счупите яйцето с лек удар в ръба на купата, за да получите чиста цепнатина.

Безопасност при използване на сурови яйца

Преди да използвате сурови яйца, е важно да се уверите, че те са чисти. Препоръчително е да ги измиете със сапун и гъба, за да намалите риска от замърсяване със салмонела. Салмонелата е бактерия, която може да предизвика хранителни отравяния, и измиването на яйцата е един от начините да се предпазите. Винаги следвайте основните правила за хигиена в кухнята, за да гарантирате безопасността на вашите ястия.

Яйцата не само, че са универсален продукт, но и предлагат множество ползи. Те са източник на протеини, витамини и минерали, което ги прави идеални за включване в диетата ни. Освен това, с тях можем да създадем разнообразие от ястия, което прави кухнята ни по-интересна. Независимо дали готвите за себе си или за семейството си, умението да работите с яйца и да избягвате малките неудобства, като попадането на черупки, може да направи процеса по-приятен.

Така че, следващия път, когато чупите яйце, помнете този лесен метод и правете готвенето по-лесно и приятно!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
51-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Зверство срещу 18-годишно момиче
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (578) 53%
Не (399) 37%
Не мога да преценя (110) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията