ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как горещините влияят на храните, които консумираме | ||||||
| ||||||
Малко преди обяд. Центъра на София. Температурата навън вече минава 30 градуса. А търговците вече предлагат апетитни изкушения на всяка крачка. Царевица, сладолед, нарязани плодове в чаши, палачинки и дори скара на открито са част от офертите, на които попадаме, докато се разхождаме из столичните паркове. Според Венета Николова обаче менюто на открито крие много рискове, предаде NOVA. "Особено, когато си взимат сандвич от някоя лавка, будка и решиш да сложиш кетчуп или майонеза. Те все пак съдържат съставки, които се развалят на по-високи температури", твърди Венета Николов, потребител. Венета вече има лош спомен от такива покупки на храни на открито. Затова винаги има едно наум, когато избира какво и от къде купува, докато търси прохлада в парка. "Стигала съм до повръщане след консумация на конкретна храна, изложена по-дълго време на слънце. Ставаше въпрос за пица на парче от будка. На витрината, от слънцето, температурата доста се вдига – явно не е добро място за съхранение на храни", посочва Венета. Още по-внимателна е, когато избира храни за детето си. Особено след като разбира за случая с диня с мирис на ацетон, за който сигнализираха потребители в социалните мрежи. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1194 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/199 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
След като влак дерайлира край София: Възстановено ли е движението?
08:32 / 24.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Абонамент
Анкета