ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да познаем лошото месо още от витрината на магазина? | ||||||
| ||||||
Представяме ви няколко основни фактора, с които човек лесно може да различи прясното месо от застоялото. Опитайте се да разгледате отблизо месото. Ако условията за съхранение са нарушени, тогава върху месото се появява плака или слуз, пише "Блиц". Прясното говеждо месо ще бъде умерено червено на цвят, така че няма нужда да търсите парче с ярко червен цвят - определено няма такива неща в природата. Прясното телешко ще има естествен розово-червен цвят, говеждото ще има тъмночервен цвят. Мастните слоеве трябва да са с добър бял цвят. Свинското трябва да е бледо розово на цвят. Парче прясно месо ще бъде малко по-леко от застояло парче. За месо, което не е първа свежест, например говеждо, част от парчето ще има червеникав оттенък, а другата част ще има сиви петна. Не забравяйте също, че повърхността на прясното месо не може да бъде мокра и блестяща, тя има така наречената сушилна кора. Донасяйки такова парче вкъщи и отваряйки опаковката, можете да се уверите сами. Докосвайки добро парче, можете да забележите, че ръката ви ще остане почти суха, а тактилното месо трябва да е еластично. Натискайки го с пръст, вижте, че вдлъбнатината бързо изчезва - това е друг добър знак. Не на последно място определено е миризмата. Често няма начин да се оцени месото по този параметър в магазина, но можете да го направите у дома, преди готвене. Добро парче не може да мирише отблъскващо; миризмата на месо трябва да ви накара да искате да го приготвите още сега. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 28.11.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета