ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да не размразяваме месо? Има няколко особености
Автор: Екип Sofia24.bg 16:34 / 27.10.2024Коментари (0)911
©
Размразяването на месо е дейност, която може да изглежда тривиална, но всъщност зад нея се крият значителни рискове. Експертите предупреждават: неправилните методи за размразяване могат да доведат до загуба на качеството на продукта и, още по-лошо, до хранително отравяне.

Най-честите грешки включват поставянето на месото върху радиатора.

Този бърз метод може да доведе до опасно повишаване на температурата, което благоприятства растежа на бактериите (прочетете също: Къпем се всеки ден, но никой не мие тази част от тялото си и има само един начин да я почистите добре). 

Не по-малко рисковано е да оставите месо на кухненския плот за една нощ. Въпреки че това може да изглежда удобно, то създава идеални условия за бактерии, които могат да доведат до отравяне. Размразяването в гореща вода може да има подобни ефекти, което допълнително води до загуба на хранителна стойност и може да доведе до частично сваряване на месото отвън.

Експертите подчертават, че най-безопасният начин е месото да се размразява в хладилник.

Въпреки че това е бавен метод, може да отнеме до няколко дни, но свежда до минимум риска от растеж на бактерии. Като алтернатива, размразяването в студена вода може да бъде ефективно, при условие че месото е плътно затворено в торба и водата се сменя редовно.

В спешни случаи можете да използвате микровълнова печка, но само ако предстои месото да бъде незабавно термично обработено. За предотвратяване на отравяния е от решаващо значение и поддържането на свежестта на месото, правилното му съхранение и хигиена. Месото трябва да се купува в края на пазаруването и да се съхранява в отделно чекмедже в хладилника. Също така е важно да измиете добре инструментите и кухненските повърхности, които са влезли в контакт със суровия продукт, предава zajenata.bg.

Нека не забравяме, че правилната обработка на месото не само предпазва нашето здраве, но и ни позволява да се насладим на пълния вкус на приготвените ястия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Бюджет 2025
Влизането на България в Шенген
Почина Лиъм Пейн
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията