ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Изследване показа, че туршиите могат да бъдат много опасни за здравето | ||||||
| ||||||
Високото съдържание на сол променя вискозитета на слузта, която предпазва стомашната стена, и също така увеличава производството на съединения от нитрозогрупата. Прекомерният прием на сол води до първично увреждане на клетките и като следствие - до рак. Ракът на стомаха е злокачествен тумор, възникващ в епитела на лигавицата на органа. То може да се развие във всеки участък и да се разпространи в други органи, особено в хранопровода, белите дробове и черния дроб. Факторите, които допринасят за развитието на рак на стомаха, включват хранителните навици и фактори на околната среда като тютюнопушене, инфекциозни и генетични фактори. Ракът на стомаха в ранен стадий обикновено има незабележими клинични прояви и неспецифични симптоми (диспепсия, загуба на апетит). Други симптоми на рак на стомаха (т.нар. синдром на "малките признаци") са астения, отвращение към месо, анемия и загуба на тегло. В по-късните етапи към симптомите се прибавят болка в епигастриума, повръщане и кървене при раздразнение или разпадане на тумора. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обстановката на АМ "Тракия" – в ролята на репортери са самите шофьори
08:28 / 30.11.2024
Животновъди от района на Велинград посрещнаха изгрева с нов протест
08:27 / 30.11.2024
Доц. Наталия Киселова: Искам да се извиня на всички български граждани
11:01 / 30.11.2024
Абонамент
Анкета