ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Истината за месото във фризера и полезните му свойства – не е това, което очаквате | ||||||
| ||||||
Нещо, което малко хора знаят, но учените твърдят – замразените храни запазват хранителните вещества в значителна степен, особено ако са замразени веднага след събирането /плодове, зеленчуци/ или производството. Например, зеленчуците, замразени в момента на тяхната зрялост, често съдържат повече витамини и минерали от тези, които са били съхранявани в хладилника за дълъг период от време. Важно е да се знае, че замразяването не е "грешно" - то е просто различен метод на съхранение, който ни позволява да пазаруваме на килограм и да се запасяваме с хранителни продукти за по-дълго време. Веднъж размразени, продуктите трябва да бъдат и размразени, за да ги употребим в кухнята. Изборът на метод за това действие е от съществено значение. Най-добрите и безопасни начини за размразяване включват: В хладилника: Най-препоръчителният метод, тъй като позволява постепенно размразяване при контролирана температура, което предотвратява размножаването на бактерии. В микровълновата: Удобен вариант, особено когато нямате много време. Важно е да използвате функцията за размразяване и веднага да готвите храната след размразяването. Стайна температура: Може да се използва за малки количества храна, но не е препоръчително за дълго време, тъй като това увеличава риска от развитие на бактерии. Топла вода: Не е препоръчително, тъй като може да доведе до неравномерно размразяване и загуба на хранителни вещества. И тук идват примерите от нашия бит. Все четем статии от световни медии и гледаме да подражаваме на здравословните съвети, но сме си българи, живеем в България и си имаме характерни привички. Прост пример: Ако имате роднини на село, които колят прасе веднъж годишно, например, замразяването е единственият начин да запазите голямото количество месо. За да се уверите, че месото ще запази качествата си, важно е да го разделите на порции, да го опаковате добре в подходящи опаковки и да запишете датата на замразяване. Нека не забравяме липсата на време и тичането от офиса до училище, детската градина или просто до дома. Домакините, които нямат време за ежедневно пазаруване, могат да се възползват от замразените храни, за да приготвят бързи и здравословни ястия. Замразените зеленчуци и плодове са перфектни за бързи смутита, супи и ястия, а замразеното месо може да бъде основа за много рецепти, приготвени за кратко време. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (581) | 53% | |
Не (400) | 37% | |
Не мога да преценя (110) | 10% |