ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Йоли сподели рецепта за солен сладолед с маслини | ||||||
| ||||||
Продукти за 6-8 порции: 1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко клонче розмарин 2 с.л. олио 150 мл бяло вино 3 жълтъка сол на вкус по 2-3 с.л. нарязани на ситно черни и зелени маслини 200 г разбита на сняг сметана Приготвяне: Нарежете на ситно шалота, чесъна и листенцата на розмарина. Задушете ги в олиото, като внимавате да не прегорят. Налейте виното и редуцирайте до 1/2. С пасатор пюрирайте всичко до гладкост. Охладете. В купа разбийте на гъст крем жълтъците. Сипете ги в тиган с незалепващо покритие и налейте пасираната смес. Гответе няколко минути на много слаб огън, като непрекъснато разбърквате. Трябва да получите гъст крем. Ако се опасявате, че може като резултат да получите "бъркани яйца", разбийте жълтъците и виното на водна баня. Трябва да получите крем с консистенция по-гъста от тази на бозата. Охладете яйчения крем и внимателно го смесете с маслините и сметаната. Посолете и сипете в кутия. Замразете за няколко часа и сервирайте с пресни хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици. Да ви е сладко! |
Още по темата: | общо новини по темата: 7007 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1168 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Шофьор на тролейбус в София е със счупена ръка след бой с велосипедист
07:56 / 26.11.2024
Хора в неравностойно положение за метростанция "Бели Дунав": Пощадете ни
10:03 / 27.11.2024
Тайната падна, но съмнението остана, Ивонне разкри дълго пазена тайна
09:09 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета