ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Интересна рецепта за боб по манастирски | ||||||
| ||||||
Необходими продукти за боб по манастирски За да приготвите класически боб по манастирски, са ви нужни следните съставки: Боб – около 200 грама зрял боб, който е основата на ястието. Лук – две глави, които ще добавят сладост и плътност на бульона. Моркови – две броя, за допълнителен цвят и вкус. Чушки – една прясна и една сушена, които придават лека пикантност и приятен аромат. Джоджен – две-три стръкчета, за автентичен и освежаващ аромат. Олио – четири супени лъжици, използвани за пържене и основата на ястието. Шарена сол и обикновена сол – добавят се по ваш вкус, за да балансират вкусовете. Домати – един стерилизиран домат, който ще е основата на запръжката. Брашно – една супена лъжица, за да се сгъсти бульона. Червен пипер – четвърт чаена лъжица, за цвят и допълнителен аромат в запръжката. Начин на приготвяне Изсипете боба в тенджера със студена вода и добавете една глава нарязан на едро лук. След като заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато бобът омекне, пише Actualno.com. След като бобът започне да омеква, добавете нарязаните на ситно втора глава лук, моркови и чушки. Тези зеленчуци ще придадат на ястието богат и наситен вкус. Малко преди бобът да бъде напълно готов, добавете джоджена и шарената сол. Джодженът е основна подправка за боба по манастирски и придава традиционен аромат, който е характерен за това ястие. В отделен тиган загрейте малко олио и добавете брашното, като го разбърквате до златист цвят. След това добавете червения пипер и пасирания домат. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. Изсипете готовата запръжка в тенджерата с боба и оставете ястието да къкри още 15 минути. Това ще позволи на вкусовете да се обединят и ще направи бульона по-гъст и ароматен. Не случайно тази гъбена чорба по манастирски е известна из цялата страна Бобът по манастирски е готов за сервиране, когато зеленчуците са омекнали, а бульонът е придобил плътен и богат вкус. Поднесете ястието топло, гарнирано с пресен хляб и може би малко пресен джоджен за декорация. Ястието е чудесно за студените дни, но е идеално и през лятото, тъй като е леко и засищащо едновременно. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
След като влак дерайлира край София: Възстановено ли е движението?
08:32 / 24.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Натали Трифонова отново се носи на крилете на любовта
14:56 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета