ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Интересна информация за постещите: Тези храни могат да заместят месото | ||||||
| ||||||
Фасул Той е универсален заместител на месото и е с ниско съдържание на мазнини. Бобът е много питателна храна. Неговите зърна са с високо съдържание на фибри и протеини. В него се съдържат много малко мазнини, което означава, че можете спокойно да го ядете, без да се притеснявате за калориите и мазнините, който поглъщате. Повечето сортове боб съдържат само 2-3 процента мазнини в себе си, пише bTV. Продукти от соя – соево месо и тофу Най-популярният растителен заместител на месото е соята, от която се прави и така нареченото "соево месо“ или TVP – текстуриран растителен протеин. То се произвежда от обезмаслено соево брашно, страничен продукт при производството на соево олио. Съдържа 50% соев протеин и трябва да бъде залято с течност в съотношение 1:2 преди да се използва. Има и соево месо, направено от соев концентрат със 70% протеиново съдържание, което се рехидратира в съотношение 1:3. Сайтан Това е продукт, произведен с напълно растителни протеини и е отлична алтернатива на протеинови храни от животински произход, тъй като е богата на протеини. Това е храна, получена от преработката на пшенично брашно или други видове брашна, като например камут. Благодарение на този метод се извлича глутенът – веществото, което стои в основата на подготовката на сайтан. По-късно се месят и варят във вода със соев сос и други аромати, характерни за японската кухня. Патладжан Приятната текстура на този зеленчук може да замени месото в блюдото ни. Благодарение на неутралността на вкуса, може да бъде приготвен по различни начини и да разнообрази всяко ястие. Патладжанът съдържа много витамини и минерали, ето защо е и подходящ да се консумира при диети и хранителни ограничения. Карфиол Карфиолът може напълно да замести месото в менюто, въпреки че това изглежда невероятно на пръв поглед. Според уникалния си състав този продукт е най-близко до протеиновото съдържание на месото и съдържа подобни аминокиселини. В азиатските страни често слагат карфиол като заместител на пилешкото месо. |
Още по темата: | общо новини по темата: 224 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета