ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има два продукта, които задължително трябва да измием преди употреба – единият са яйцата | ||||||
| ||||||
Препоръката е яйцата да се измият непосредствено преди употреба, за да не попадне мръсотия вътре в яйцето. Друг продукт, който е част от българската трапеза е оризът. За него също говорим за измиване преди употреба. Приготвянето на ориз далеч не е толкова проста работа, колкото звучи на пръв поглед. Всъщност се изисква истински майсторлък оризът да не слепне и да не се развари при приготвянето му. Първата стъпка от приготвянето на вкусен ориз е неговото измиване. Противно на дълго време ширилото се у нас схващане, че оризът не се мие, той трябва да се изплакне много добре от нишестето, защото в противен случай ще се слепне и няма да е вкусен. По изключение не се мие само оризът, използван за приготвянето на ризото, защото именно нишестето му е една от тайните за вкусно ризото с морски дарове. Тази информация черпим от специализирания сайт gotvach.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Нова автобусна линия тръгва в София
09:34 / 08.11.2024
ГЕРБ-СДС внася доклад в СОС за изменение на проекта на "Опълченска"
09:17 / 08.11.2024
На колко градуса да е климатикът през зимата?
09:24 / 08.11.2024
Проф. Рачев: На 10 ноември всичко свършва
09:16 / 08.11.2024
Принц Уилям с голямо признание: Беше ужасно
10:32 / 08.11.2024
И днес температурите ще са пролетни в столицата
09:22 / 08.11.2024
Забраните на Архангеловден
09:23 / 08.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета