ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има два продукта, които задължително трябва да измием преди употреба – единият са яйцата | ||||||
| ||||||
Препоръката е яйцата да се измият непосредствено преди употреба, за да не попадне мръсотия вътре в яйцето. Друг продукт, който е част от българската трапеза е оризът. За него също говорим за измиване преди употреба. Приготвянето на ориз далеч не е толкова проста работа, колкото звучи на пръв поглед. Всъщност се изисква истински майсторлък оризът да не слепне и да не се развари при приготвянето му. Първата стъпка от приготвянето на вкусен ориз е неговото измиване. Противно на дълго време ширилото се у нас схващане, че оризът не се мие, той трябва да се изплакне много добре от нишестето, защото в противен случай ще се слепне и няма да е вкусен. По изключение не се мие само оризът, използван за приготвянето на ризото, защото именно нишестето му е една от тайните за вкусно ризото с морски дарове. Тази информация черпим от специализирания сайт gotvach.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Самоубийство в центъра на София
15:48 / 14.01.2025
МВнР: Българите в Япония да следват препоръките на властите
08:28 / 14.01.2025
Това ли е най-новата светска двойка?
19:22 / 15.01.2025
В София: Катастрофа между трамвай и микробус с деца
10:18 / 14.01.2025
Миро е най-големият майстор на ракия
19:40 / 15.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета