ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хората, които не трябва да пият бира | ||||||
| ||||||
Произвежда се чрез варене и ферментация на нишесте, получено главно от зърнено-житни култури – най-вече малцов ечемик, но се използват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията става с помощта на мая. Дали обаче може да се консумира от всеки? Оказва се, че има шест групи хора, които е добре да избягват бирата, или поне да намалят консумацията ѝ до възможно най-минимална степен. Това посочват експерти пред изданието "Eat This Not That“. Тези групи включват: – хора с диабет или преддиабетно състояние; – хора, които се опитват да отслабнат или са с наднормено тегло; – тези, които са чувствителни към глутен; – хора със синдром на раздразнените черва; – хора, които имат болен или мастен черен дроб. Редовната и непремерена консумация на бира от хора от горепосочените групи може да доведе до влошаване на здравословното им състояние. Дори и да не принадлежите към никоя от тези шест групи, важно е да не подценявате бирата, а да се отнасяте към нея, както към всички останали алкохолни напитки – внимателно и в разумни количества, пише woman.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета