ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Гастроентеролог: Никога не замразявайте тези храни, стават опасни за здравето | ||||||
| ||||||
Терапевтът и гастроентерологът Сергей Лопатин обясни и кои храни никога не трябва да се замразяват. Причината е, че след размразяване външният вид и вкусът ще се загубят, а някои дори могат да станат опасни за здравето. Така че не трябва да замразявате зеленчуци с висок процент водно съдържание: краставици, зеле, тиквички. След размразяване те ще се превърнат във водниста каша, която ще бъде много трудна за използване при готвене. Картофите ще променят вкуса си и ще станат сладки, тъй като при ниски температури нишестето в състава им се превръща в прости захари. Яйцата и меките сирена се смятат за най-опасни за замразяване. Що се отнася до яйцата, при замразяване течният протеин вътре в яйцето се разширява, което ще доведе до пукнатини в черупката. Това ги прави уязвими към бактерии. Същото важи и за сирената, които във фризера напълно променят структурата си и губят вкуса си. Освен това е строго забранено повторното замразяване на вече размразено месо, риба и морски дарове, пише zdrave.to. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Четири зодии са истински победители днес
09:25 / 03.01.2025
Хекимян: Терзиев и Бонев показаха, че мразят София и хората в града
09:41 / 03.01.2025
Две зодии ще имат любовни проблеми през януари
15:18 / 03.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета