ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето защо ресторант сервира ястия, приготвени от хранителни отпадъци | ||||||
| ||||||
"Ние не спасяваме света, но вдъхновяваме гостите си да направят така, че да подобрят положението с изхвърлянето на храна", каза Ерик Молин. Ресторантът доставя храна от търговци на едро в целия регион Скане, а след това преглеждат тази с изтекъл срок на годност, която все още е годна за ядене. От заведението получава месото, зеленчуците, плодове, които са безопасни за консумация, но са с близък срок на годност или има дефект на опаковката. Това заведение бързо набира популярност, а двойката обмисля да отвори втори ресторант през 2023 г., който също да сервира ястия, приготвени с хранителни отпадъци. Статистическата агенция на Европейския съюз Евростат изчислява, че близо 57 милиона тона хранителни отпадъци, са били генерирани през 2020 година. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета