ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето кои храни могат да бъдат консумирани и след изтичане на срока им на годност | ||||||
| ||||||
Ето по-значимите от тези храни: 1. Хляб - По принцип, хлябът, както и нарязания за сандвичи такъв, и различните хлебни изделия, съдържат консерванти за предотвратяване на мухлясването и удължаване на срока на годност на тези най-търсени продукти. Ако е без консерванти, то хлябът издържа от 3 до 7 дни при стайна температура, след което губи типичния си аромат, но остава безопасен за употреба. Междувременно, ако по него се появят петна от мухъл, то консумирането му е повече от непрепоръчително. За удължаване живота на хляба или/и хлебните изделия за известно време е удачно тяхното съхранение в хладилник или фризер. 2. Консервирани храни - Известно е, че реално, преобладаващата част от консервираните храни могат да бъдат безпроблемно консумирани много след като техният срок за давност е изтекъл. Важно условие в случая се явява да бъдат съхранявани при правилните условия и да няма вдлъбнатини, подуване или ръждясване по консервените кутии. Конкретно, консервираните в кутии продукти ли следвало да бъдат съхранявани на хладно място при температури 22 – 23С, което изключва използването за целта на хладилник и още по-малко – на фризер. Ако това условие е спазено, то срокът на годност става почти неограничено дълъг. 3. Шоколад - Изненадващо може би за мнозина от пристрастените към шоколадите, те могат да бъдат безпроблемно за здравето консумирани дори до две години след изтичане на срока им на годност, но при условие, че опаковката не е била отваряна, пише Actualno.com. Ако е еднократно нарушена, то гаранционният срок се съкращава наполовина. Не е за вярване, но тези храни нямат срок. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Анкета