ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето кой е верен помощник в борбата с есенните настинки | ||||||
| ||||||
За да получите максимална полза, трябва да изберете пресни или замразени плодове (шоково замразяване), както и да добавите към ястията си нерафинирано масло от морски зърнастец. Вторият важен продукт през есента са плодовите напитки и чай от шипки. Шипката е рекордьор по съдържание на витамин С. Този витамин не само повишава защитните сили на организма и повишава устойчивостта към инфекции, но и спомага за усвояването на витамините А, Е, В1, В2, калций и желязо. Добавките с витамин С на прах не са показали ефективност за ускоряване на възстановяването. Изследванията показват, че те не осигуряват същите ползи като естествените източници на витамин С. В допълнение, висока доза от витамина може да бъде противопоказана в случаи на стомашна киселинност, гастрит и язви. При настинка е препоръчително да се пие запарка от шипка не повече от три пъти на ден. За приготвяне на инфузия от шипка се препоръчва използването на 100 g сухи плодове на литър вода. Това са приблизително две супени лъжици или 15 плода. За да запазите максималното количество витамини, не заливайте плодовете с вряла вода. По-добре е да изчакате водата да се охлади до 70-80°C. Също така, трябва да избягвате метални контейнери, които могат да унищожат витамините. Варете шипки в термос със стъклена колба, стъклен или порцеланов чайник, пише Actualno.com. Третият продукт е чесновото масло. Ако вече ви е омръзнал пресният чесън, опитайте да добавите чесново масло към ястията си. Има мощни антибактериални и антивирусни свойства заради съдържанието на алицин. Този компонент помага за подобряване на имунния отговор на организма и има антиоксидантни свойства, които помагат за защита на клетките от увреждане. Използвайте чесново масло като основа за маринати за месо или риба. Това ще придаде на продуктите наситен аромат и ще подобри вкуса им. Важно е маслото да е прясно и да запази всичките си полезни свойства. За да направите това, трябва да изберете запечатана, непрозрачна опаковка. Също така трябва да се контролира консумацията на масло, до 1,1 g на килограм тегло, така че е по-добре да изберете контейнери за съхранение на масла с дозатора. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Влак с близо 60 пътници дерайлира на гара в София
20:05 / 23.11.2024
Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път
17:01 / 23.11.2024
Коледна приказка: Най-красивите базари в Европа през 2024
16:19 / 23.11.2024
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
Катастрофа край Нови хан възпрепятства шофьорите
20:06 / 23.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета