ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето какво ядат японските столетници всеки ден | ||||||
| ||||||
Диетоложката споделя, че започва всеки ден с матча. Този чай има много ползи за здравето, тъй като съдържа изобилие от витамин C, витамин B, фибри и протеини, както и противовъзпалителни и противовъзпалителни полифеноли – естествени съединения с високо съдържание на антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане. Ферментиралите храни са много популярни в Япония: мисо е ферментирала соева паста, която често се използва в супа, натто е ферментирала соя, а нуказуке е ферментирал зеленчук, мариновани в оризови трици. Всеки регион на Япония има уникални видове мисо и кисели краставички, в зависимост от времето, реколтата, културата и начина на живот. Ферментиралите храни, богати на пробиотици, подпомагат храносмилането и усвояването и могат да намалят риска от възпаление. Водораслите, известни като кайсо, могат да бъдат намерени в много ястия и закуски в Япония. Може да се каже, че японците ги консумират на всяко хранене. Този ароматен и екологично чист продукт осигурява много ползи за здравето. Има ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, а също така съдържа разнообразие от минерали и витамини, включително йод, желязо, калий, магнезий, витамин В12 и омега-3 мастни киселини, пише actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета