ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето един пълноценен заместител на кафето | ||||||
| ||||||
За първи път цикорията придобива популярност във Франция по времето на Наполеон, когато търговските блокади на владетеля довеждат до огромен недостиг на кафе в цялата страна. Оттогава цикорията се използва като пълноценен заместител на кафето и е харесвана от любителите на напитките без съдържание на кофеин. В самото растение няма кофеин, но напитката от него има прилика с вкуса на изпечено кафе. Но цикорията е толкова предпочитана и заради ползите ѝ за здравето. Освен че има високи нива на инсулин и антипаразитни свойства, тя може да подпомогне намаляването на холестерола и да действа благоприятно на червата. Всъщност, кафе от цикория може да си направим, ако си купим смес от кафени зърна и цикория. Другият вариант е ние сами да си я направим. За целта ще ни бъдат нужни свежи корени от цикория, които да измием, изсушим, наситним и изпечем, а след това, вече смлени, да смесим с кафе. Кафето от цикория има вкус, подобен на обикновеното кафе, макар и малко по-землист и наподобяващ лешник. За предпочитане е да го пием неподсладено, но с малко сметана, пише Tasting Table. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
Aнонимен
на 07.04.2023 г.
0
Aнонимен
на 07.04.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета