ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Експерти: Три са най-важните фактора за правилно функциониране на организма | ||||||
| ||||||
Експертите изтъкват три най-важни фактора за правилното функциониране на организма: здравословно и разнообразно хранене, редовни физически упражнения и почивка. Именно те помагат да се избегнат много видове заболявания. Учените отдавна изследват храните и техните свойства. През последните години те са идентифицирали редица "суперхрани" с много ползи за здравето. Много хора не са наясно с ползите от някои храни. Един от известните на всички продукти насърчава ефективната мозъчна дейност и помага в борбата със стреса, а също така е важен източник на минерали и фибри – натуралното какао, пише испанският "La Razón“. Какаото е отличен пример за продукт, който е важен за здравето и правилното функциониране на организма. Често хората свързват натуралното какао с шоколада, но последният е преработен продукт. Необработеното какао намалява кръвното налягане, регулира нивата на глюкозата, предпазва сърдечносъдовата система и подобрява когнитивните способности. Може да се използва по различни начини, което го прави чудесна съставка в различни ястия. Натуралното какао също така осигурява дълготрайно облекчение от стреса и има положителен ефект върху психичното здраве, ако се консумира често. Освен това различни проучвания показват връзка (която невинаги съвпада с ефекта) между какаото и когнитивното здраве. Какаото подобрява когнитивните функции и спомага за насищането на мозъка с кислород, което може да бъде много полезно при наличие на заболявания, свързани с този важен орган. New England Journal of Medicine дори се опитва да проучи връзката между консумацията на шоколад във всяка страна и броя на носителите на Нобелова награда. Експертите обаче подчертават, че изборът на шоколад трябва да бъде правилният. Той трябва да съдържа поне 70% от основната съставка. Препоръчителното съдържание на какао е 85%. Какаовата маса трябва да е първият компонент, а захарта - последният. Струва си да споменем и ползите от какаото за контрола на холестерола. Проблемите с холестерола са често срещани, но какаото може да помогне, тъй като съдържа минерали и фибри и е източник на добър холестерол. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Шофьор на тролейбус в София е със счупена ръка след бой с велосипедист
07:56 / 26.11.2024
Хора в неравностойно положение за метростанция "Бели Дунав": Пощадете ни
10:03 / 27.11.2024
Тайната падна, но съмнението остана, Ивонне разкри дълго пазена тайна
09:09 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета