
ЗАРЕЖДАНЕ...
Две супи вдигат имунитета до небето | ||||||
| ||||||
Точно към последните се обръщаме в студените есенно-зимни дни, а едва ли има нещо по-лесно за приготвяне от картофена супа. И при нея обаче има редица разновидности, но ние се спираме на две рецепти, които би трябвало да удовлетворят всеки вкус. Първата е за крем-супа - гъста и гладка, носеща ни усещане за уют. Трябват ни единствено няколко картофа, стрък праз, скилидка чесън, зеленчуков бульон, зехтин, мащерка, черен пипер и сол. Ние често заменяме бульона с прясно мляко за по-кремообразна супа. Почистваме и нарязваме на дребно праза, и го запържваме в зехтин заедно с чесъна. Добавяме обелените и нарязани на дребно картофи, подправките и бульона и оставяме да къкри около 15 минути. След това пасираме с блендер и сме готови да сервираме, предава lifestyle.bg. Картофите са подходящи и за супи, които повече напомнят яхния и в които съставките не са гладко пюрирани. Такава е богатата и насищаща Хамбургер супа. Ето и необходимите съставки за нея според Tasting Table. 500 г телешка кайма 1 глава лук, нарязан на дребно 1 стрък целина, нарязан на дребно 1 морков, нарязан на дребно 2 скилидки чесън 1 консерва домати на кубчета 1 с.л. Доматена паста 2 чаши обелени и нарязани на дребно картофи ½ чаша царевица от консерва 4 чаши месен бульон няколко капки сос "Уорчестър" 2 с. л. ехтин сол и пипер на вкус Загряваме зехтина в дълбока касерола и запържваме каймата, подправена със сол и пипер. Добавяме лука, чесъна, целината и моркова, като продължаваме да запържваме. Слагаме двата вида домати и бульона, и разбъркваме добре, след което прибавяме картофите и царевицата. Подправяме с малко "Уорчестър" и оставяме да къкри за около 30 минути. Сервираме Хамбургер супата гореща и гарнирана с малко магданоз. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg