ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Доц. Бобровски: Честата консумация на сирене може да доведе до сериозен проблем | ||||||
| ||||||
"Няма нищо лошо в това“ – би си казал човек. Е, да, ама не точно. Според диетологът Андрей Бобровски, който е кандидат по медицинските науки, а също така и доцент на Медицински факултет, редовната консумация на сирене крие големи опасности. Диетологът предупреди, че сиренето не трябва да се консумира ежедневно, тъй като е с високо съдържание на калории, мазнини, а освен това има и лош холестерол. Злоупотребата с този продукт може да доведе до сериозни здравословни проблеми. "Честото ядене на сирене може да причини сърдечно-съдови заболявания, уролитиаза и хипертония“, предупреди доц. Бобровски. "Освен това много видове сирена съдържат много сол и това е отключващ фактор за развитието на различни заболявания. Горната граница на ядене на сирене без вреда за здравето е 100-150 грама на ден“, поясни диетологът. По думите му когато се консумира умерено, сиренето е здравословно, защото съдържа протеини, аминокиселини и калций. Съдържа и витамин В12, който е от съществено значение през зимата. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Шофьор на тролейбус в София е със счупена ръка след бой с велосипедист
07:56 / 26.11.2024
Хора в неравностойно положение за метростанция "Бели Дунав": Пощадете ни
10:03 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета