ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Диетолог изброи най-полезните продукти за зрението | ||||||
| ||||||
Според Ефимова цинкът, антиоксидантните витамини и минерали А, С, Е, както и Омега-3 могат да намалят риска от катаракта и свързаната с възрастта макулна дегенерация на очите. Специалистът отбеляза, че е важно тези вещества да се набавят с храната, а не под формата на хранителни добавки. Храните, богати на витамин А, включват моркови, чушки, кайсии, спанак, пъпеш, манго и сладки картофи. Освен това трябва да се обърне внимание и на храните, съдържащи лутеин и зеаксантин - те включват броколи и други видове зеле, царевица, портокали, яйца и нектарини, каза лекарят. "Цинкът може да се набави с червеното месо, птичето месо, стридите, обогатените зърнени храни, боба, нахута и ядките", подчерта Ефимова. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета