ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Диетолог: Топленето на храна в микровълнова е много вредно, може да засегне много клетките! | ||||||
| ||||||
Вредно ли е затоплянето на храната в микровълновата? Въпреки че микровълновото лъчение се използва за отопление, важно е да запомните, че това е нейонизиращо лъчение. Този вид радиация се среща и в мобилните телефони, телевизори и електрически крушки, например. Експертът обяснява, че йонизиращото лъчение, като това, използвано в рентгеновите лъчи, може да причини увреждане на клетките във високи дози, но нейонизиращото лъчение от микровълните не променя молекулната структура и не представлява риск за здравето, пише zdrave.to. Микровълновите печки могат да бъдат вредни, ако имат някакви повреди, като вдлъбнатини или пукнатини или лющена боя. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какво да сложим на трапезата за Нова година?
09:28 / 31.12.2024
Ужас на "Ботевградско шосе": Тежка катастрофа със страховити кадри
20:28 / 31.12.2024
Вкусна питка за Нова година
08:41 / 31.12.2024
Мръсен въздух над София
09:45 / 31.12.2024
Емблематичен репортер напусна NOVA
12:14 / 02.01.2025
Концертите на 2025
17:14 / 31.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета