ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български готвачи в Топ 20 на Световно първенство по пица в Италия | ||||||
| ||||||
Шеф Стефан Енчев е работил в ресторант на Гордън Рамзи в Лондон, но решава да се върне в България, разказва обществената телевизия. Сега е главен готвач в ресторант в Бургас, където работи с майстора пицар Джейхан Джаферов. Двамата готвачи се явяват на световното в Италия с два вида пици с морски дарове, като едната от тях е с октопод. Според регламента готвачите трябва сами да пренесат продуктите до Италия с хладилна чанта. Нелека задача, особено за тестото. "Стои в хладилник 3 дни и това транспортиране до Италия… все пак са повече от 15-16 часа. Рискът беше тестото да превтаса", каза Джейхан Джаферов, майстор пицар. Имат 15 минути за работа. Първо изпичат блата, а след това добавят останалите продукти. "Той се занимава с тестото, а аз се занимавам с гарнирането и топинга на пицата", обясни Стефан Енчев, главен готвач. "Сега слагаме т. нар. карпачо от октопод и след броени секунди ще започна с целината ремулат и сос чимичури", каза Стефан Енчев, главен готвач. Една палитра от цветове и вкусове. Нестандартният завършек на пицата впечатлява журито - чипс от тапиока с шафран. "15, 16 човека жури. Отделно, като включим и съдиите, които са до нас на стейшъните. Следят за техниката на работата, за хигиената, за облеклото", разказа Джейхан Джаферов, майстор пицар. Конкуренцията е голяма - 50 държави с над 1000 участници, но успехът е налице. Стефан и Джейхан се класират в топ 20 на най-добрите майстори на пица в света и са единствените участници от България. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета