
ЗАРЕЖДАНЕ...
България за първи път ще има представител на Световната купа по приготвяне на паеля | ||||||
| ||||||
World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 г. във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, както и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна. Българският претендент ще направи кулинарни демонстрации в София и Варна. На 21 юни ще гостува в София по време на “Северен Парк Фест“ от 18.00 до 21.00 часа. На 23 юни ще бъде във Варна на VARNA STREET FOOD PARK на Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 часа. Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи. Гласуването е до 25 юни 2024 г. Може да подкрепите българина тук. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg