ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бъдни вечер чука на вратата – как да си направим вкусни лозови сарми | ||||||
| ||||||
Ето една изпитана рецепта: Почистете и обелете лука и го нарежете на дребно. Същото направете и с морковите. Сгорещете олиото и задушете зеленчуците. Когато са готови добавете ориза, запържете за кратко, след което добавете вода. Докато водата изври нарежете доматите от консерва на дребни кубчета и ги прибавете към плънката. След като водата изври ги добавете, заедно със сока и наситнения магданоз. С така получената плънка напълнете и завийте всички листа и наредете в дълбока тенджера, в която предварително на дъното сте сложили няколко от лозовите листа. Когато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора надолу и варете сармите на слаб огън до пълна готовност! Вкусните лозови сармички с ориз са чудни. Необходимите продукти: ориз - 500 г лозови листа - 1 буркан лук - 2 глави / стар/ моркови - 2 бр. домати - 150 г от консерва олио - 50 мл сол - 2 ч.л. черен пипер - 2 ч.л. червен пипер - 2 ч.л. чубрица - 2 щипки магданоз - 1/2 връзка |
Още по темата: | общо новини по темата: 363 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Хора в неравностойно положение за метростанция "Бели Дунав": Пощадете ни
10:03 / 27.11.2024
Тайната падна, но съмнението остана, Ивонне разкри дълго пазена тайна
09:09 / 27.11.2024
Мицкоски: Няма да отстъпваме от червените линии в преговорите с България
18:03 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета