ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Без тази супа, зимата няма да е истинска
Автор: Екип Sofia24.bg 16:14 / 20.02.2025Коментари (0)671
©
илюстративна снимка
Топлата супа е едно от най-важните ястия на трапезата ни, особено в студените дни. Няма български дом, в който телешкото варено да не е на почит. Това ястие ни засища и ни дава енергията да се справим със студа. Вкусно е! Ако не сме го готвили скоро, със сигурност вкусът ни изплува от детството. 

Задължителното условие да го приготвим добре и бързо е наличието на тенджера под налягане.

Необходими продукти:


телешко рагу - 500 г

ракия - 50 мл

лук - 1 глава

целина - 1/4 корен

моркови - 2 бр.

картофи - 3 бр.

телешки бульон - 1 кубче

сол

олио - 3 с.л.

целина - 3 - 4 стръка листа

черен пипер

Начин на приготвяне:

Телешкото рагу се измива и поставя в тенджерата под налягане.

Наливат се вода, ракия, олио и сол на вкус, след което тенджерата се слага на котлона.

Преди да се затвори капакът, се отстранява образувалата се пяна.

Ракията се използва за да уври по-бързо месото, а и придава специфичен вкус на телешката супата.

След като се затвори плътно, тенджерата се засичат около 30 минути след като от клапана започне да излиза парата.

Капакът се маха, долива се вода и се прибавят предварително почистените и нарязани на едро лук, корен целина и моркови.

Когато започнат да омекват, се прибавят нарязаните на едро картофи и кубчето бульон.

По желание могат да се сложат 3-4 супени лъжици смлени домати, но не е задължително.

Когато телешкото варено е почти готово, се прибавят нарязани на дребно листа целина.

Готовото телешко варено в тенджера под налягане се дръпва от котлона и се доовкусява с прясно смлян черен пипер.

За да се получи хубав и наситен бульон, е задължително телешкото, което се използва, да е с кокал.

Телешкото варно е супа, но за мнозина е с качествата на основно ястие. Насища, дава енергия в зимните дни и няма българин, който да не го тачи.

източник на рецептата: gotvach.bg


Още по темата: общо новини по темата: 999
04.03.2025 »
03.03.2025 »
03.03.2025 »
02.03.2025 »
02.03.2025 »
01.03.2025 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2025 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2025-а година
147 години от Освобождението на България
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Папа Франциск
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (585) 53%
Не (406) 37%
Не мога да преценя (112) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията