ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бананите могат да бъдат коварни, не ги комбинирайте с тези продукти | ||||||
| ||||||
Кой би устоял на бананова торта, бананови бисквити или бананов крем! Истинска наслада за небцето и сетивата. И макар бананите да са широко използвани в здравословното хранене като например под формата на бананови палачинки или бананов хляб, то оказва се, понякога консумацията им може да не е толкова добра идея. Бананите стават трудни за усвояване от тялото за хора с чувствителен стомах, ако се комбинират с други съставки. Някои храни не се комбинират добре с банани поради различни причини, включително потенциални проблеми със здравето и затруднения в храносмилането. Това не означава, че трябва изцяло да избягвате комбинирането на банани с други храни, но е важно да бъдете внимателни и да наблюдавате реакцията на вашия организъм. Различните хора могат да реагират по различен начин на комбинации от храни, и това може да зависи от индивидуалната им чувствителност и храносмилателна система. Ето някои от храните, които е добре да избягвате да комбинирате с банани и защо: Млечни продукти и банани Когато комбинирате пресни банани с млечни продукти като мляко, йогурт или сирене, може да се появят някои неразположения, например трудно храносмилане. Това се дължи на съдържанието на танини в бананите, които могат да субстанции в стомаха, което може да доведе до усещане за тежест. Цитрусови плодове с банани Комбинирането на банани с цитрусови плодове като портокали или грейпфрут може да доведе до газове и дигестивни раздразнения. Това се дължи на високото съдържание на аскорбинова киселина в цитрусовите плодове, която може да реагира с бананите и да причини газове и дискомфорт. Газирани напитки с банани Консумацията на банани след газирани напитки може да доведе до излишна газообразуване и стомашни неразположения. Газираните напитки съдържат въглероден диоксид, който може да стимулира образуването на газове в стомаха, а комбинирането им с банани може да усили този ефект. Готвени храни с банани При приготвянето на ястия, в които бананите се използват като съставка, трябва да бъдете внимателни с комбинациите. Например, комбинирането на банани с подправки като ким и чесън може да доведе до повишено образуване на газове, тежест в стомаха или болка. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета