
ЗАРЕЖДАНЕ...
За храната по морето през лятото: Гледайте панировката на рибата и хигиената на щанда | ||||||
| ||||||
"Преди всичко трябва да се следи хигиената на щанда, където се предлага рибата. Тя трябва да бъде в количество, което трябва да се реализира в рамките на три часа от приготвянето ѝ. Самата готова риба, когато е прясна, си личи. По свежестта, панировката", заяви пред Bulgaria ON AIR представителят на БАБХ-Бургас д-р Тодорка Петрова. Много често в ресторантите по морето мамят с млечните продукти. Инспекторите ще следят дали в менюто е посочено, когато става въпрос за имитиращи продукти. В малките ресторантчета по морето твърдят, че обикновено храна от предния ден не се предлага. "Ние не приготвяме огромно количество храна, нашите туристи не са "ол инклузив" като в Слънчев бряг - храним малко хора и обикновено знаем какво количество. Когато наближи времето за края на закуската, ние поне 40 минути преди това спираме да приготвяме каквото и да е", каза управителят на ресторант Гергана Йовчева. Проверени бяха и здравните книжки на персонала. Проверките ще продължат през цялото лято, като се предвижда към тях да се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните власти. При административни нарушения глобите започват от 2000 лв. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1067 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (592) | 53% | ![]() |
Не (411) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg