ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Японско-български център ще разработва нови млечни продукти | ||||||
| ||||||
"Тази 50-годишна връзка вече е част от историята на нашите страни и всички имаме отговорност към успеха на този съвместен проект“, заяви Никола Стоянов. Икономическият министър подчерта още, че "историята и приятелството са позитив, но иновациите ще ни позволят да надградим постигнатото дотук“. Японската компания е готова да инвестира в Центъра, като се предвижда това да бъде съвместен проект с държавното предприятие "Ел Би Булгарикум“. По време на срещата стана ясно още, че се води активен диалог и се уточняват всички детайли по изграждането му. Министър Стоянов акцентира, че страната ни има сериозни традиции и последователен напредък на развойната дейност на продукти, съдържащи българската бактерия. "Ние имаме база, на която да стъпим, но трябва да я развиваме и да продължаваме да инвестираме, за да бъдем все по-добри“, каза още Никола Стоянов. Посланик Нарахира посочи, че изграждането на подобен Център ще бъде и символ на дългогодишните отношения между Япония и България, а по време на срещата бе обсъдена и възможността за подписване на споразумение за създаването му. "Надявам се, че на световното изложение ЕКСПО-2025, което ще се проведе в японския град Осака, да имаме възможността заедно да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза министър Стоянов. На срещата присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, представители на ръководствата на ДКК, "Ел Би Булгарикум“ и на японската компания "Мейджи“. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (578) | 53% | |
Не (399) | 37% | |
Не мога да преценя (110) | 10% |