ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Велислава Димитрова: Най-голямата сила на жените в бизнеса е това, че са жени
Автор: Живко Кръстев 15:01 / 10.11.2023Коментари (0)352
© YouTube
Най-голямата сила на жените в бизнеса е това, че са жени. Шестото им чувство, интуицията и начинът на разсъждаване са огромно преимущество. Това каза бизнес дамата Велислава Димитрова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  Тя взима приза за "Бизнес жена на годината“ в две направления. "Беше изключително голяма изненада и признание към мен, за нещата, които правя, и най-вече за начина, по който мисля. Едната награда беше за проекта ни, който беше в зародиш, но моята визия за тази фирма е впечатлила доста хора. Винаги съм знаела, че съм създадена за нещо голямо. Непрекъснато се стремя към успехите, към постигането на повече. Отдавна съм наясно със своите качества и с това, което желая да постигна. Един живот не ми стига за всичко, с което желая да се занимавам“, споделя Велислава Димитрова.  

Казва, че най-ценното нещо в живота й са провалите, защото те формират личността й. "Няма нещо, което да ме е научило на повече неща от провалите. Те са ме изградили като човек. Под провали имам предвид наистина дъното. За мен това е най-прекрасният урок и затова не изпитвам никакъв страх, защото знам, че дори нещо да не ми се получи, веднага светва една лампичка, която занапред е сила“, споделя Велислава Димитрова.   

Независимо дали предприемачът гради бизнеса си сам или в партньорство, най-важното според нея е той да съумее да се пребори с егото си.  

"Колкото и провали или успехи да има един предприемач, ако няма емоционална интелигентност, през която да ги пречупи по правилния начин, така че да израсне, все едно е да сипваш във фунийка – нищо не се пълни. Човек не трябва да се страхува да задава въпроси, да пита, дори да изглежда глупаво“, смята Димитрова. 

Модерната жена според нея трябва да съумява да бъде всичко. "Просто се налага да се представяме добре навсякъде. Дали ще бъдеш зад печката, зад бюрото – няма никакво значение. Важна е енергията, важно е как да го възприемаш. Ако за теб това да си домакиня, да гледаш прекрасните си деца, семейство и чудесния си мъж е наистина щастие и удоволствие, това е твоята цел. Ако е важно за мен да правя пари, да създавам работни места и да пробивам света, това за мен е щастие. Ако ти харесва да правиш и двете – дерзай, направи нещо ново, направи нов тип жена! Бъди всичко, ако желаеш! Просто трябва да спрем да се съобразяваме със стереотипите“, смята Велислава Димитрова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Градският транспорт в София
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ЦСКА-София в Първа Лига сезон 2024/25
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията