ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
ВВС: Криптокралицата Ружа Игнатова вероятно е плащала по 100 000 евро месечно на Таки за охраната й
Автор: Тереза Герова 16:03 / 03.06.2024Коментари (0)933
©
Криптокралицата Ружа Игнатова е плащала по 100 000 евро месечно на предполагаемия бос на българската организирана престъпност Христофорос Никос Аманатидис – Таки, за да бъде охранявана, показва разследване на британската медия ВВС, насочено към отношенията между двамата и изясняване на близкия кръг от хора на една от най-издирваните жени в света.

В текста се твърди, че Таки е използвал OneCoin за изпиране на приходите си от трафик на наркотици. Журналистът Ричард Райнхард е започнал разследването на OneCoin в Службата за вътрешни приходи на САЩ заедно с ФБР. Пред BBC той споделя за ключово лице, което разследващите досега не са разкривали публично.

Мъжът, на когото е била поверена задачата да пази Игнатова, е именно Таки, уверява BBC.

"Казаха ни, че уж голям наркобос е отговарял за физическата ѝ охрана. Името на Таки изплува повече от веднъж, не беше като да е било еднократно. Това беше повтаряща се тенденция", разказва Райнхард в първото си интервю от края на 2023 година насам.

Твърденията съвпадат с информация от 2019 година, когато американски правителствени фигури разкриха, че шефът на охраната на криптокралицата е основна фигура в българската организирана престъпност. Тогава обаче името му не бе разкрито публично.

"Разполагаме с доказателства, че един от най-големите наркотрафиканти на всички времена в България е бил тясно свързан с OneCoin и е служил като лична охрана на Игнатова“, твърди Райнхард.

Същият "шеф на охраната“ е замесен в изчезването на Ружа Игнатова, твърди друг адвокат на американското правителство.

Тази теория се подкрепя от изтекли документи на Европол. От тях става ясно, че преди Игнатова да изчезне, българската полиция е установила връзки между нея и Таки.

Христофорос Аманатидис вероятно е използвал финансовата пирамида OneCoin, за да изпира приходите си от трафик на дрога.

"В родната си България Таки има почти митичен статут. Нещо като Ел Чапо или Пабло Ескобар. Подозира се, че той е тартор на българска организирана престъпна група и изпечен контрабандист на наркотици. Той и неговите съдружници са разследвани за въоръжени грабежи, контрабанда на наркотици и убийства, но никога не са били подвеждани под отговорност“, отбелязва BBC.

Смята се, че Таки в момента живее в Дубай, където и самата Игнатова притежава луксозен пентхаус. В банковите й сметки там са постъпили десетки милиони долари от схемата с OneCoin.

Не е ясно как точно Таки и Ружа Игнатова са се запознали и дали той е участвал в OneCoin от самото начало на измамата. Източници обаче твърдят, че са имали близки лични отношения и че дори той е бил кръстник на дъщеря й.

Източник от България, близък до криптокралицата, разкрива, че е възможно тя да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец, за да я пази.

В документите на Европол се споменава за сложна сделка за продажба на парцел на Българското Черноморие, която свързва една от компаниите на Игнатова със съпругата на Таки. Документите са предадени на BBC от Франк Шнайдер - бивш разузнавач и съветник на Ружа Игнатова, който също е в неизвестност. По думите му бившата му шефка е работила с измамници и гангстери.

Таки никога не е бил арестуван по обвинения за убийството на Игнатова, а тялото й така и не е намерено. Според Райнхард обаче тя вероятно е мъртва. Ако Таки е сметнал, че тя е заплаха, вероятно би предпочел тя да бъде ликвидирана пред това да бъде заловена от властите.


Още по темата: общо новини по темата: 48
28.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
26.06.2024 »
03.06.2024 »
27.05.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията