ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
ВМРО към МВнР: България да не приема Зоран Джорджевич за посланик на Сърбия
Автор: Екип Sofia24.bg 15:10 / 02.09.2024Коментари (1)884
© Facebook
Управлението на Сглобката доведе до това западната ни съседка да ни третира като кралство Тонга. Спорно предложение на спорна политическа фигура от партията на сръбския премиер Вучич за посланик на Сърбия в България. Става дума за Зоран Джорджевич – бивш министър на отбраната, бивш министър на труда и социалната политика и директор на пощите. Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, предаде Sofia24.bg.

Ето какво още добави той:

През август миналата година Словения отказа агреман на Джорджевич с аргумента "съображения за сигурност“. Сега Вучич го предлага за сръбски посланик в България. Това означава че Сърбия, която е по-малка от територия и не е член на нито на ЕС, нито на НАТО, си позволява да се отнася пренебрежително към България, правейки това предложение. Означа също така, че държавата Сърбия няма намерение да развива сериозни отношения с България. Неслучайно сръбските дипломати и медии се смеят и казват, че Джорджевич е достоен само за посланик в далечната островна държава Тонга.

Зоран Джорджевич не е дипломат от кариерата, спорна политическа фигура е в самата Сърбия, като името му се свързва с няколко скандала, включително около офшорна фирма, на която е бил собственик и е работила за Телеком-Сърбия.

От ВМРО считаме, че даването на съгласие Джорджевич да бъде одобрен за посланик в България е проблематично. Отказът на Словения е показателен, че предложеното лице представлява проблем, като не бива да се пропуска и факта, че Джорджевич не е от фигурите, които споделят идеята за сближаване на Сърбия с ЕС, съответно да се спазват минималните изисквания за защита на човешките права. 

В контекста на сръбската политика в Западните покрайнини назначаването на партийна фигура от партията на Вучич за посланик на Република Сърбия в България не е добър знак. МВнР следва да има предвид, че дипломат от кариерата е по-подходящ за даване на агреман. ВМРО настоява МВнР да не дава съгласие Зоран Джорджевич да бъде посланик на Република Сърбия в Република България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ЦСКА-София в Първа Лига сезон 2024/25
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията