ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Традиционна гозба все по-недостъпна за българите | ||||||
| ||||||
Фермерски базар в квартал "Надежда“ ще има всеки четвъртък, като жителите на района ще могат да купуват екологично чисти български стоки с гарантирано качество от родни производители. "Щастлив съм, че дадохме началото на тази прекрасната инициатива. Благодаря на новия директор на Пазари Север ЕАД Светослав Тодоров, който избрахме само преди два месеца, както и на кмета на "Надежда“ инж. Димитър Димов за чудесната работа по инициативата. Даваме си сметка, че живеем в трудни времена и ние като община се опитваме да правим възможното, софиянци да имат достъп до добри и качествени услуги и стоки", написа Георги Георгиев във Фейсбук. 300 порции смилянски фасул раздават на фермерски пазар, като в производството му почти всички операции са извършени на ръка. В последните две години вследствие на високите температури добивите са по-ниски. "Има изключително търсене на смилянския фасул. Цената стигна 16-18 лева за килограм и пак има голямо търсене, въпреки цената. Миналата година цената тръгна от 12 лева, но стигна до тези стойности – 15-18 лева. С всички земеделски продукти ще бъде трудно, защото всичко поскъпна", коментира Банко Кичуков в предаването "Преди всички". Разходите за производството на смилянски фасул са между 800 и 1000 лева на декар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета