
ЗАРЕЖДАНЕ...
Страшни проверки по морето! | ||||||
| ||||||
Според д-р Затикашвили се гледа материално-техническата база и състоянието на обекта, както и как се съхраняват храните. "Следим за личната хигиена на персонала, както и за срока на годност на храните", обясни тя пред Нова нюз. Обозначаването на алергените също е много важен елемент. "Това важи както за опаковани храни, така и за такива в заведения за обществено хранене. Така потребителите се ориентират за съдържанието и да се предотврати неприятен случай", посочи инспекторът. До момента са извършени 631 проверки, от тях 22 след сигнали от клиенти, издадени са 18 предписания и 4 акта за нарушения. Най-честите са липсата на регистрация по Закона за храните. Според собственика Румен Мончев неговият хотел следи доставчиците и качеството на храните. |
Още по темата: | общо новини по темата: 895 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg