ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Специалист обясни защо цената на козунаците е по-висока тази година и подчерта: Има нещо, което е много важно!
©
Всички суровини, които се влагат в производството на козунаци, а те са мляко, масло, яйца, захар, фрукти, мармалад, шоколадови капки, локум, всъщност имат актуализирана цена спрямо миналата година. И това води неизменно до различна себестойност на козунаците. Това обясни в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева - Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"Има още нещо, което е много важно. В себестойността на всеки един козунак е калкулиран 50% труд, човешки труд, който обикновено е майсторски, който обикновено е нощен и струва доста пари", коментира още тя.

"Цената на енергията в момента е стабилна и затова не я споменах, защото няма тези подскоци, които бяха характерни за миналата година. Имаме една стабилна цена на енергията, което значи да има предвидими разходи. Разбира се, не на последно място стои и цената на транспорта. И още по-разбира се, да не забравяме, че върху доставната цена на всеки един козунак има 20% ДДС, което е данък добавена стойност, винаги плащан от потребителя", каза още Кукушева.

Адекватно ли е съотношението обаче цена - качество?

"И хубав, и интересен, и много озадачаващ въпрос, защото качеството е не просто политика на производителите, а е индивидуална политика на всеки един български производител на козунаци, хляб и всякакви видове изделия. Тъй като качеството обикновено е свързано и с вкуса, това още повече натежава на везната колко почтени са производителите и как информират потребителите за състава на своите продукти. Качеството винаги е свързано с многообразието на продукти и с качеството на съответните продукти. Аз вярвам, че българските хлебари и сладкари знаят как да защитят качеството на своята продукция, защото ние оперираме на пазар, който има огромна конкуренция. И качеството обикновено е точно това нещо, което кара потребителя да развърже кесията си, за да опита вкуса на истинския козунак", обясни специалистът.


Още по темата: общо новини по темата: 224
13.05.2024 »
11.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Боклуците в София
Димо Алексиев хванат пиян зад волана
Пожар край хвостохранилището на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията