ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Шеф Николай Немигенчев: Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него | ||||||
| ||||||
Изборът му да учи право на 12 години е обусловен от любознателността му и желанието му да бъде финансово независим. Учи право в известен френски правен университет, след което и практикува 4 години, като едновременно с това се занимава и с културизъм. "Винаги това, което правя, се опитвам да го правя професионално. И професионално е да си вършиш работата както трябва – когато имаш някаква задача, да си намерил максимално много информация за нея, да си подготвен за възможните разклонения,“ обясни той и добави, че желанието да има нещо свое, което в този момент не е виждал в правото, го е и отказало от тази професия. Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него, каза той и добави, че него кулинарията е това нещо. "Готвя от много малък, но никога не съм си представял, че това може да ми бъде професия. Но готвенето е нещо, което винаги е било близко до мен и исках да имам бизнес свързан с него,“ разказа той и сподели, че първият бизнес, който е започнал, е бил за фитнес меню. Животът на един истински шеф готвач, на този, който наистина е артист, е труден, сподели още той, - това го прави артист, а не просто да нахрани едни хора с нещо, което има ниски хранителни качества. "Нямаш никакво свободно време, нямаш никакъв социален живот и най-добрият приятел е жена ми, с която работим заедно.“ Ресторантите си – единият в София, другият в Пловдив, определя нещо средно между файн дайнинг и стрийт фууд: "Повечето мишелински ресторанти се водят файн дайнинг. Т.е. ние се опитваме да пречупим моята визия за храна, която бихме сложил в чиния, като ние просто я слагаме в сандвичи.“ Шеф Николай Немигенчев разказа още и за интереса си към натуралния културизъм, с който се занимава от 20 години, и ходи и печели състезания. "Храната в културизма е най-важната – тя е 80% от това когато искаш да се готвиш за състезание по културизъм,“ разказа той и сподели, че тази година приключва със състезателната част от този спорт, тъй като няма ефект от това и "всъщност можеш да даваш полезни неща на хората и без да си професионален състезател“. Кулинарните вечери и курсове, които той прави от 6 години, е начинът да вдъхнови хората да се отпуснат и да започнат да готвят. "Аз съм повече като лектор на тези курсове – показвам някакви неща, а хората трябва да сготвят. Аз ги насочвам, но те са основните действащи лица. Много добре им се получава когато имат афинитет към кухнята и искат да готвят. Става като тиймбилдинг и хората се забавляват.“ Ася АЛЕКСАНДРОВА |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Столичани, започва студен период, неделята ще бъде облачна
08:14 / 10.11.2024
Чужди туристи постоянно се снимат пред една нетипична атракция в София
09:10 / 10.11.2024
"Спаси София": Стига вече! Няма да приемем некачествена маркировка
10:46 / 10.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета