ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Проверката на вносните месо и яйца се прави не само на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ | ||||||
| ||||||
Проверката на вносните месо и яйца се прави не само на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ за допълнителна сигурност, че влизащата в България храна е безопасна и годна за консумация. Чак след извършения лабораторен контрол, тя се пуска на пазара, обясни д-р Шиков. Той каза също, че задълбочен и качествен контрол минават и храните, които българските земеделци и животновъди произвеждат. Няма да бъде допуснато занижаване на контрола, независимо кой е производителят и по какъв начин тези храни са влезли в страната, подчерта д-р Шиков. Изпълнителният директор напомни, че засилените съвместни проверки на БАБХ с НАП и КЗП продължават, като увери, че проверките на Агенцията са ежедневни. По думите му не се констатират сериозни нарушения от компетенциите на БАБХ, но когато такива бъдат установени се реагира съгласно националното и европейското законодателство. Д-р Шиков заключи, че инспекторите на БАБХ спазват веруюто – безопасна и качествена храна, на всяка цена, на трапезата на потребителите. |
Още по темата: | общо новини по темата: 216 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Допълнителен транспорт в София за концерта на Бочели
07:00 / 14.09.2024
Сигнал: Жестока катастрофа е станала в района на Владая!
15:25 / 14.09.2024
Музика под дъгата: Андреа Бочели омагьоса хиляди в София
21:05 / 14.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (576) | 53% | |
Не (397) | 37% | |
Не мога да преценя (109) | 10% |