ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Проф. д. н. Любомир Стойков удостоен с възпоменателен медал
Автор: Екип Sofia24.bg 17:26 / 27.05.2024Коментари (0)897
©
Проф. д. н. Любомир Стойков беше удостоен с възпоменателен медал проф. Стефан Бобчев и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медиязнанието и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС от ректора на Университета проф. д-р Димитър Димитров по повод неговата 70-годишнина.

Проф. д.н. Любомир Стойков е преподавател в катедра на ЮНЕСКО "Медии и обществени комуникации“, изкуствовед, естет, журналист, PR и медиен експерт. Проф. Стойков е носител на награди като "Почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура, наука и образование“, "Златен век – звезда“ на Министерството на културата за принос към културата и изкуството, "Почетен знак на ректора за високи постижения в учебната и научната дейност и заслуги към УНСС“ и др. Проф. Любомир Стойков въвежда за първи път в българската университетска образователна система дисциплината "Фирмена култура и комуникация“, а по-късно и предметите "Бизнес комуникация“, "Управление на връзките с обществеността“, "Култура и медии“, "Лайфстайл журналистика“ и "Имиджмейкърство“.

Доскорошният изпълняващ длъжността посланик на Черна гора в България Йелена Филипович-Стоянов; Максим Бехар, председател на Съвета на настоятелите на УНСС; доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО "Медии и обществени комуникации“; проф. д.н. Любомир Стойков; ректорът проф. д-р Димитър Димитров; доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност; доц. д-р Александър Христов, председател на Българската асоциация на ПР агенциите и зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Факултет "Международна икономика и политика.

"За мен като ректор на УНСС е особена чест да връча на проф. д.н. Любомир Стойков възпоменателен медал проф. Стефан Бобчев и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медиязнанието и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС“, посочи проф. д-р Димитър Димитров. "Проф. Стойков е учен с впечатляваща академична кариера, обществена и разпознаваема публична личност, той е от хората, които допринасят за положителния имидж и медиен облик на нашия университет. Трябва да подчертаем, че той въведе медиите и комуникациите като предметна и лекционна сфера в УНСС. Той е първият преподавател в УНСС по комуникации и фирмена култура още от постъпването му в Университета през 1993 година. Създател и научен ръководител е на магистърската програма "Връзки с обществеността“. Ректорът проф. Димитров уточни и защо колегите от катедра на ЮНЕСКО "Медии и обществени комуникации“ избраха да го почетат именно на своя докторантски семинар. "Във времена, в които развитието на младите учени излиза на преден план не само в национален, но и в европейски мащаб, трябва да изтъкнем приноса на проф. Стойков за няколкото десетки докторанти, на които той е бил научен ръководител. Той е човек с изключителна емпатия и грижа към студентите и младите хора, и за нас е чест да част от летописите на този университет.“

"Развълнуван и трогнат съм от вниманието и този висок приз. Признателен съм, че моята работа в УНСС е забелязанa, оценена и адмирирана по достойнство“, заяви проф. д.н. Любомир Стойков. Той посочи, че "наградата има троен адресат и ще я посветя на моето семейство, на моята любима катедра на ЮНЕСКО “Медия и обществени комуникации и на моите прекрасни студенти и докторанти, настоящи и бъдещи." Проф. Стойков припомни някой свои любими фрази като "Симпатията е взаимна.“; "Не само студентите трябва да се учат от своите преподаватели, но и преподавателите трябва да се учат от своите студенти.“; "Успехът е навреме да постигнеш своята цел." Проф. Стойков подчерта, че винаги се е стремял да бъде интерактивен и че "най-важното нещо е да имаме вдъхновение, а моето вдъхновение са студентите. Безкрайно щастлив съм, че толкова голяма и важна част от моята биография – творческа, научна и преподавателска е свързана с УНСС, ще се радвам ако с моята дейност съм допринесъл за устояването и на комуникационни ценности. УНСС ме доизгради, той разкри моя потенциал, за мен е част да бъде част от академичната колегия на българския Харвард."

 

Доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО "Медии и обществени комуникации“ и студент на проф. Стойков, разказа повече за невероятните спомени от времето, когато е бил неин преподавател и по-късно колега и това, че интересът и към журналистиката не е угаснал. "Проф. Стойков е човекът, който проправи пътя на бизнес комуникацията, връзките с обществеността, имиджмейкърство, все важни дисциплини, които са включени в учебните планове на Катедрата. Той създаде една голяма школа в бакалавърските, магистърските и докторантските програми. Всички колеги сме се учили от неговия опит като преподавател, изследовател и експерт от практиката.“

Максим Бехар, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и докторант на проф. Стойков, посочи: "Като човек на бизнеса ценя в него професионализма, който поставя на първо място и пословичната му почтеност и откритост. Той е етичен, прозрачен и точен с уважение към другото мнение, едни рядко срещани качества."

Доц. д-р Александър Христов, председател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Факултет "Международна икономика и политика“ и бивш студент на проф. Стойков посочи, че "Университетът е мястото където запазваме младостта си в духовния смисъл на думата и проф. Стойков е ярък пример затова. Той има огромен принос в развитието на българския ПР бизнес, неговия устрем, задълбочените познания в сферата и на медиите и комуникациите. Имаме силата заедно да правим професията по съвършена.“

Честването на 70-годишнината на проф. д.н. Любомир Стойков беше част от докторантски семинар, на който бяха обсъдени и различни теми – от влияние на изкуствения интелект върху стратегическото комуникационно планиране в технологичния сектор през перспективите и предизвикателствата пред изкуствения интелект в спортния ивент мениджмънт и неговото влияние върху телевизията, до предизвикателствата в работата на журналистите при отразяването на войната в Украйна и влиянието на конфликта в Газа върху войната в Украйна и др.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията