ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Проф. Кантарджиев посочи какво подсилва имунитета | ||||||
| ||||||
"В луканките, саламуреното сирене и киселото мляко се съдържат лактобацили, които са много полезни з човешкия организъм. Киселото зеле и туршиите ферментират благодарение на дрождите. Те са толкова полезни, че много фирми на Запад от години предлагат клетъчните им стени като имуностимулатор", разкри професорът. Той обаче подчерта, че организмът ни има нужда от почивка и от витамините, и от антиоксидантите. Проф. Кантарджиев коментира и настъпващия грип у нас. "Все още не сме достигнали нивата на заболеваемост от миналата година по това време. Пик се очаква в края на януари и началото на февруари", отбеляза бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести. "Ако имате суха, непродуктивна кашлица, висока температура, отпадналост, болка в мускулите, очните ябълки или ставите и нетърпимост към светлина – това е грип. Ако обаче ви боли гърлото и на петия ден започнеш да кашляш и вдигнеш висока температура – значи е коронавирус", посочи проф. Кантарджиев. Той препоръча, ако установим, че сме се заразили с COVID-19, веднага да преминем на диета, богата на антиоксиданти – с леща, броколи, чаша хубаво червено вино и умерено количество черен шоколад. |
Още по темата: | общо новини по темата: 4452 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/742 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета