ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Предприемачът Николай Жейнов: По-трудно е да създадеш успешен бизнес, ако няма кой да те подкрепи
Автор: Живко Кръстев 15:01 / 25.09.2023Коментари (0)257
© YouTube
В България има страхотни възможности за бизнес. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ предприемачът Николай Жейнов, гост лектор на събитието Varnapreneurs, което на 25 септември събира предприемачите от град Варна. "България е една прекрасна държава и има страхотни възможности за бизнес. Ние просто трябва да търсим тези възможности и да ги използваме“, каза Жейнов.

"Идеята на събитието Varnapreneurs е да се създаде една нагласа, предприемаческо мислене, до това да искаш да решаваш проблемите, които виждаш. Така че тук не става въпрос само за някакви хора, които правят бизнес или създават, предприемаческото мислене е по-скоро въпрос на начин на мислене, на подход,“ сподели Николай Жейнов.

Възможностите за бизнес във Варна са много, каза още Николай Жейнов: "Има страшно много млади, напористи, предприемчиви хора, които тепърва трябва да си намерят място и да намерят това, с което искат да се занимават. Тук имаме страхотни университети, които бълват страшно качествени хора, които търсят правилното място. Идеята на  Varnapreneurs до голяма степен е породена и от тази нужда да се създаде една среда, в която тези хора малко или много да намерят някаква подкрепа и да видят, че има вариант да реализират това, което искат и във Варна. Ако успеем в различните сфери, в различните бизнеси да конвертираме възможно най-добрия начин този талант, който излиза от университетите, и го влеем буквално в проекти, които се разработват във Варна, то това е несравним ресурс, който може да бута всичко напред,“ каза още предприемачът.

Човек е средноаритметичното на хората, с които си прекарва времето, смята още Николай Жейнов относно създаването на повече коуъркинг пространства за събиране на млади хора с идеи в последните години. "Ако няма с кого да споделиш, ако няма кой да те подкрепи, ако няма кой да те изслуша дори, не е невъзможно, но е малко по-трудно да създадеш успешен бизнес. Може би това е нещото, което дърпа младите хора към по-големия град, именно тази среда, тази общност, която е вече създадена и по-лесно можеш да се възползваш от нея, да черпиш от нея, отколкото тепърва да почнеш да правиш такава.“

 Екипът е най-важното нещо за създаване и разработване на бизнес. "Въобще нямаше да е това, което е днес, ако не бяха всички тези прекрасни хора, които в последните 12 години го правят това, което е. Другото е опаковка,“ сподели още предприемачът. Николай Жейнов разказа за първите години на развитието на бизнеса си. След 11 години в Германия, след завръщането си в България през 2012 година и заедно с приятел стартира първия си бизнес – консултантска компания, предлагаща IT решения на своите бизнес клиенти. Скоро след това съдбата го среща с Дарин Маджаров и така става и съосновател на "Уча.се“ - продуктова компания, създател на най-успешната образователна платформа у нас. "Ние търсихме хора, които са експерти, но в същото време ние не можехме да си ги позволим, защото като всяко начало частта с финансирането не беше най-лесната. Инвестирали сме наистина много време и ресурс, за да стигнем до правилните хора. Показателно за това е, че и до ден-днешен при нас все още работят хора, които са започнали от самото начало – това са вече 10-12 години. Да работиш на едно място в сравнително ветровита сфера, в която ние работим, си е някакъв атестат за това, че сме намерили правилните хора за правилното нещо,“ сподели още той.

"Изкуственият интелект не е нищо по-различно от една нова технология, която излиза на хоризонта, която по някакъв начин ще повлияе на всеки един отрасъл – някъде повече, някъде по-малко, зависи от това как и кой реши да го използва. Но в нашето разбиране това е поредната технология, поредният инструмент, който ще ни помогне да си вършим по-добре работата с времето, както е било с всяка една технологична революция,“  изрази своето мнение Николай Жейнов, като за него изкуственият интелект със сигурност може да бъде полезен в образователната сфера. "Въпросът е да се използва по правилния начин, да се използва по продуктивен, конструктивен начин, така че да дава добавена стойност. Това е ключовото.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията