ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Потърпевша от София за нова онлайн пирамида: Излъганите българи са около 4 000
Автор: Георги Иванов 11:17 / 10.07.2024Коментари (0)983
© Фокус
Срина се поредната онлайн схема за бързо забогатяване – финансовата пирамида Metamax, която завлече хиляди измамени хора по света, включително и в България. Това коментира една от потърпевшите Златка Керемедчиева в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Фирмата е използвала т.нар. схема "пирамида“, в която разчитат на бързо разрастване – първите участващи получават някакви дивиденти, но плащанията изведнъж спират и изчезват. Това става за максимум 6 месеца. Пирамидата разчита на мултилевъл маркетинга за набиране на потребители, като това позволява много бързото й разрастване.

Интерес Metamax предизвиква с това, че представя една иновативна бизнес идея в сферата на рекламата чрез т.нар. бизнес с трафик в интернет, като чрез лайкове на реклами се подпомагат бизнеси на различни компании. "Всичко ставаше през тяхна собствена платформа, в която ние гледахме рекламите, харесвахме ги и предстоеше нов ъпдейт, в който трябваше и да коментираме под въпросните реклами. Твърдеше, че реално гледаме реклами и имат 150 клиента, с които са подписали реални договори за гледания,“ обясни тя и добави, че за да се включи към дейността, всеки трябва да вкара пари, с които са купува т.нар. "пакет“, с който да си гарантират дневния трафик.

Излъганите хора от Metamax в България са около 4 000, разказа още тя, базирайки се на членовете в задължителните онлайн групи, в които са включвани като потребители. "Когато влязох април месец, в платформата бяхме около 1 000 човека от България, два месеца по-късно вече бяхме около 4 000. Няма офиси, няма хора, които са лица на компанията, просто с хората, които бяхме вътре в групата, можехме да си коментираме за проблемите, свързани с платформата. Имаше само админи на групите, които ни ръководиха,“ обясни тя.

"Аз загубих 500 долара, около 1000 лева. Това е сравнително малко в сравнение с други мои приятели, които ми споделиха, че са вложили някой от тях всичките си спестявания заради тази кауза, в която всички повярвахме,“ допълни тя.

Златка Керемедчиева е скептична, че властите в България могат да направят нещо по казуса, като вероятно тази е и причина най-много излъгани да има в държави, като Афганистан, Филипините, Кипър, Нигерия, където има проблем с контрола на такъв вид дейности. "Затова ние решихме да вземем контрола в наши ръце,“ каза тя, като идеята им е да хакнат сметките на Metamax и да си върнат парите. В крайна сметка се оказва, че профилът в "Телеграм“ на човека, който предлага това, е хакнат и "човекът, който ни говори от неговия профил, е хакер. Т.е. от една измама, ние попаднахме на втора измама.“

Потърпевшата от схемата Златка Керемедчиева посъветва всички внимателно да проучват преди да вложат парите си в атрактивна иновативна компания и никога да не вземат заеми за да вложат пари. "Бъдете внимателни и инвестирайте толкова, колкото може да загубите.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията