
ЗАРЕЖДАНЕ...
Пенсионерка за месото на великденската трапеза: Кой може да си го позволи? Да купиш един заден бут излиза 105 лева | ||||||
| ||||||
"Кой може да си го позволи, повечето са със средни пенсии. Да купиш един заден бут излиза 105 лв.", коментира Стела Делчева. "По цвят, печат, мирис, ако искате, може и да го помиришете. Цветът трябва да е бледорозов. Замразеното си личи по цвета", обясни продавач-консултантът Наталия Георгиева. Доматите и краставиците са на цени, като миналата година, по около 5 лв. за килограм. Яйцата обаче значително са поскъпнали. "Много е скъпо, бяха по 45 стотинки, сега са по 60 стотинки", констатира Иванка Паунова. Цената на козунака е между 3 и 8 лв. в зависимост от съставките в него, а курабиите - от 7 до 15 лв. "Всичко е много скъпо, така че - минимални количества. Отделих 200 лв. Купих заешко месо", сподели пред Bulgaria ON AIR Иванка Паунова. Изчисленията показват, че стойността на потребителската кошница за празника е близо 170 лева. Всеки обаче сам решава, колко да задели. "Аз си произвеждам някои работи", каза Маргарита Иванова. Търговците на месо са категорични, че следващата седмица няма да има промяна в цените. На пазара обаче чакат увеличение на зеленчуковите борси, което ще се отрази по джоба на потребителите. |
Още по темата: | общо новини по темата: 83 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg