ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Патриарх Даниил даде старт на тази благотворителна кампания
©
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил даде старт на благотворителната кампания "Деца рисуват за деца“, организирана от Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ – БП. Кампанията се провежда за шеста поредна година и събира средства за подпомагане на Детското отделение по УНГ към болница "Царица Йоанна – ИСУЛ“. 

В благородната кампания на Св. Синод партнират хотел "Hyatt Regency Sofia“, радио и ТВ "Епархийски глас“ към Софийска св. митрополия, радио "Зорана“ и Детско-юношеският камерен хор "Архангелский глас“ от Ловеч.  

"Моментът на милосърдието е много важен за целия конкурс и кампания“, каза в словото си патриарх Даниил като отбеляза, че когато човек твори, то той преоткрива Бога, преоткрива и себе си. "А когато даренията, които от закупуването на тези произведения стигнат до тези дечица, които се нуждаят от нашата помощ, това вече преумножава Божията благодат, преумножава благодарността, преумножава готовността на тези млади творци с още по-голяма ревност да живеят във вярата, да се учат на милосърдие“, каза още Негово Светейшество. 

Патриарх Даниил изтъкна още, че се радва, че националният конкурс на Св. Синод се провежда вече над десет години и чрез него децата се подтикват чрез своето творчество, рисунки, поезия и фотографии да съпреживеят този опит на съприкосновението с Божията благодат.

Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, също поздрави участниците в конкурса, организаторите, както и всички онези хора, които ще дарят средства и ще подпомогнат благородното дело. 

"В творбите на децата има много радост. Те не са съвършени, но това, което ги отличава е, че действително се чувства, че са правени с голяма радост“, каза той. Слова отправиха и Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД, доц. д-р Цоло Цолов, завеждащ III Детско отделение УНГ при УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“, Ваня Найденова, гл. експерт по учебния предмет "Религия“ в МОН и Ралица Стоянова, заместник-директор "Продажби“ – представител на хотел "Hyatt Regency Sofia“. Гост на събитието бе и Негово Преосвещенство Браницкият епископ Пахомий, първи викарий на Софийския митрополит. 

Събитието продължи с концертна програма от Детско-юношеския хор "Архангелский глас“ от Ловеч с диригент Юлия Тодорова. Детският хор изпя православни песнопения и детски песни, сред които бяха "Богородице, Дево“, "Тебе поем“, "Достойно ест“ и др.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията